'Achtbaan' voor Tete: Juichen als een gek. Natuurlijk. Maar het deed ook pijn

'Achtbaan' voor Tete: "Juichen als een gek. Natuurlijk. Maar het deed ook pijn"

28-04-2016 09:15
1

Kenny Tete is weer helemaal fit. De twintigjarige leugelverdediger herstelde sneller van verwacht van een enkelblessure die hij in januari opliep. Een rentree in de laatste weken van de competitie behoort tot de mogelijkheden. 

In de periode dat hij geblesseerd was, besteedde Tete zijn tijd aan zelfreflectie. "Ik zat in die achtbaan natuurlijk. Het ging supergoed. Ik werd een vaste basisspeler bij Ajax en daarna zelfs international. Daar ben ik tevreden over. Als je terugkijkt, besef je dat alles heel snel is gegaan. Maar door de blessure realiseerde ik me ook dat ik niet af kon maken waar ik aan was begonnen", vertelt de Oranje-international vrijdag aan het Algemeen Dagblad

Tete maakt zich met Ajax op voor een ongekend spannend competitieslot. "Bij die winst tegen PSV stond ik op van de bank. Juichen als een gek. Natuurlijk. Maar het deed ook pijn. Want je wilt zoiets meemaken in het veld, niet aan de zijlijn." Tete weet nog niet of hij nog kan bijdragen aan de titelrace. "Ik ben gretig. Zo ben ik altijd geweest. Dat weet de trainer ook, want hij kent me. Het is aan hem of hij me wil opstellen."