Tete keert waarschijnlijk in nieuwe rol terug bij Ajax: 'Dan vul ik die plek in'

Tete keert waarschijnlijk in nieuwe rol terug bij Ajax: 'Dan vul ik die plek in'

30-04-2016 07:28

De kans is groot dat Kenny Tete zondag in de thuiswedstrijd tegen FC Twente de plaats inneemt van de geschorste Mitchell Dijks. De twintigjarige verdediger van Ajax, die als rechtsback het Nederlands elftal haalde, opereert waarschijnlijk als linksback.

Frank de Boer moet kiezen tussen Tete en Jaïro Riedewald, die eveneens terugkeert van een zware blessure. Het is niet aannemelijk dat de Ajax-trainer zijn hele defensie op de schop gooit. "Rechtsback is mijn positie, maar ook aan de andere kant heb ik het goed gedaan. We zitten in de kampioensrace en het team en de trainer weten wat ze aan me hebben. Als ze me nodig hebben – op welke positie dan ook – dan vul ik die plek in", zegt Tete in De Telegraaf.

Door zijn sterke prestaties in de eerste seizoenshelft, werd de vleugelverdediger, die volledig is hersteld van een zware enkelblessure, al in verband gebracht met Bayern München, als opvolger van Phillip Lahm. "Ik zie die berichten ook", aldus de Ajacied. "Of de belangstelling serieus is? Dat weet ik niet. Ik heb het er niet met mijn zaakwaarnemer over gehad, omdat ik alleen met mijn herstel en het kampioenschap bezig ben."

Tete is bovendien met Ajax in gesprek om zijn medio 2018 aflopende contract te verlengen. "Ik ben een jonge speler en Ajax en de Eredivisie bieden een prachtig podium om me verder te ontwikkelen, dus daar gaat in principe mijn voorkeur naar uit. Je moet veel wedstrijden in de benen hebben om beter voorbereid bij een nieuwe club binnen te komen. Maar als je er klaar voor bent, moet je gaan. Maar nogmaals, op dit moment focus ik me alleen op Ajax."