Nijland rekent zich 'stroef' seizoen Groningen aan: 'Belangrijke verklaring'

Nijland rekent zich 'stroef' seizoen Groningen aan: 'Belangrijke verklaring'

01-05-2016 11:51

Hoewel FC Groningen nog kans maakt op play-offs voor Europees voetbal, maakt 'de Trots van het Noorden' een wisselvallig seizoen door. Directeur Hans Nijland heeft daar een verklaring voor, en is tegelijkertijd ook kritisch.

"Ik denk dat wij voor dit seizoen niet voldoende in staat zijn geweest om hele belangrijke spelers te vervangen. Bij ons zijn Eric Botteghin, Tjaronn Chery en aanvoerder Maikel Kieftenbeld vertrokken. We zijn simpelweg niet in staat geweest om deze jongens voldoende en goed te vervangen", zegt Nijland bij De Tafel van Kees. "Dat is een belangrijke verklaring voor dit stroeve seizoen."

Volgens de directeur van de bekerwinnaar van vorig jaar, is het een en ander te verklaren. "Botteghin vertrok na de eerste competitiewedstrijd naar Feyenoord. Het is hartstikke lastig om daar een goede invulling aan te geven. Botteghin is een fantastische verdediger, dat zien we nu ook bij Feyenoord."

Groningen kan de play-offs nog halen, maar is in de laatste twee wedstrijden wel afhankelijk van de concurrentie. De Groningers moeten zondagmiddag zelf in ieder geval winnen op bezoek bij sc Heerenveen.