'Ik hoop dat PSV kampioen wordt. Ik gun het Cocu gewoon meer dan De Boer'

'Ik hoop dat PSV kampioen wordt. Ik gun het Cocu gewoon meer dan De Boer'

01-05-2016 18:06
60

Eljero Elia hoopt dat niet Ajax, maar PSV op de slotdag van het Eredivisie-seizoen de landstitel in wacht sleept. Dat heeft te maken met de trainers van beide topclubs.

Elia bereikte samen met Frank de Boer en Phillip Cocu als assistent-bondscoaches de finale van het WK in Zuid-Afrika. Oranje verloor daarin van Spanje, werd tweede en wat volgde was een rondvaart door de Amsterdamse grachten. Elia kon het in die periode goed vinden met Cocu.

"Daarom hoop ik dat PSV kampioen wordt", laat de Feyenoord-aanvaller weten aan Metro. "De Boer was natuurlijk ook assistent bij Oranje, maar ik gun het Cocu gewoon meer. Het is een betere ploeg dan Ajax en ze hebben mooie dingen laten zien in de Champions League. Bovendien zijn Jetro Willems en Jeffrey Bruma vrienden van me. Ik heb meer met PSV dan met Ajax."

Ajax won zondagmiddag met 4-0 van FC Twente, terwijl PSV een 6-2 zege boekte op degradant SC Cambuur. Met nog één wedstrijd te gaan blijft het verschil in doelsaldo zes treffers. Elia was in Tilburg met 0-1 te sterk voor Willem II.