Vitesse-directie spreekt zich uit over Maas: 'Nee, nee, dat is uitgesloten'

Vitesse-directie spreekt zich uit over Maas: 'Nee, nee, dat is uitgesloten'

01-05-2016 22:11
4

Vitesse maakt het seizoen hoe dan ook af met Rob Maas. De hoofdtrainer ligt onder vuur vanwege de beroerde resultaten in de competitie, maar geniet vooralsnog het vertrouwen van de clubleiding.

Na de 3-1 thuisnederlaag tegen FC Utrecht dreigt Vitesse het seizoen met lege handen af te sluiten. De Arnhemmers hebben plaatsing voor play-offs om Europees voetbal niet meer in eigen hand en de Vitesse-supporters zijn al weken ontevreden. De teleurstellende resultaten kunnen niet geheel los gezien worden van het vertrek van Peter Bosz aan het begin van dit jaar. Onder Maas is Vitesse ver weggezakt, met een teleurstellende tiende plaats tot gevolg.

Wedden

Meer odds

Algemeen directeur Joost de Wit voelt zich tegenover Voetbal International geneigd om echter het vertrouwen uit te spreken in Maas. "Nee, nee, nee. Dat (een ontslag, red.) is uitgesloten. Ik ben net in het supportershome geweest. Daar spreekt iedereen mij vol emotie aan en zeggen ze wat er moet gebeuren. Ik snap de teleurstelling heel goed. Maar die zit net zo goed bij ons én ook bij de spelers, geloof me maar."

Na het seizoen volgt er een evaluatie, waaruit moet blijken of Maas ook voor volgend seizoen de geschikte coach is voor Vitesse. "In de winterstop werden wij geconfronteerd met het vertrek van Bosz. Ik denk dat het op dat moment de juiste beslissing was om de technische staf zo in te vullen. Daar staan we nog steeds achter met de commissarissen, met de technische staf. Laten we nu doorgaan op de manier waarop we met Peter aan de gang zijn gegaan."