'Te weinig kwaliteiten om het Ajax moeilijk te maken. Het is over en uit'

'Te weinig kwaliteiten om het Ajax moeilijk te maken. Het is over en uit'

02-05-2016 09:54
11

Het ziet er sterk naar uit dat Ajax aan de haal gaat met de landstitel. PSV-iconen Willy en René van de Kerkhof balen daar natuurlijk flink van. Willy gelooft nog in een Doetinchems wonder, René niet meer.

"Ik denk dat het gebeurd is. Het is over en uit", zegt René daags na de 6-2 zege van PSV op SC Cambuur tegenover Omroep Brabant. "Het was een leuke wedstrijd om te zien, maar PSV heeft het laten liggen tegen de kleintjes. PSV heeft goed gepresteerd, maar de kers op de slagroom is in Amsterdam."

Ajax won zondag ook: met 4-0 van FC Twente. PSV kan eigenlijk alleen kampioen worden als de Amsterdammers nog punten morsen bij De Graafschap. "Ik ben realistisch. De Graafschap heeft te weinig kwaliteiten om het Ajax moeilijk te maken. Het is over en uit, het is jammer", aldus René.

Willy is tot slot opvallend optimistisch. "De Graafschap weet waar het aan toe is, ze spelen nacompetitie. Ik verwacht dat ze thuis alles uit de kast willen halen om het Ajax zo moeilijk mogelijk te maken en dat ze willen laten zien dat ze Eredivisie-waardig zijn."