Play-offs: Almere op weg naar Excelsior of Willem II, MVV slaat laat toe

02-05-2016 21:52
3

Almere City FC is zo goed als zeker van de tweede ronde van de play-offs om promotie naar de Eredivisie. De ploeg van trainer Jack de Gier haalde in het heenduel met FC Emmen flink uit. MVV Maastricht sloeg in blessuretijd toe tegen FC Volendam.

Almere City FC - FC Emmen 4-1
Almere City won afgelopen vrijdag met liefst 7-0 van Jong PSV en begon daardoor met veel vertrouwen aan het eerste play-offduel met FC Emmen. De thuisploeg kwam al na vijf minuten op voorsprong via Ricardo Kip en liep via Soufyan Ahannach vervolgens uit naar 2-0. Een kolderiek eigen doelpunt van Mick van Buuren hielp Emmen vlak voor rust terug in de wedstrijd, maar Enzio Boldewijn en opnieuw Ahannach bezorgden Almere City toch nog een riante uitgangspositie.

De return in Emmen volgt vrijdag. De winnaar van het tweeluik speelt in de tweede ronde tegen Willem II of Excelsior.

MVV Maastricht - FC Volendam 2-1
Ook in Limburg was het maandagavond spannend. Volendam leek dankzij een benutte strafschop van Kevin van Kippersluis een uitstekende uitgangspositie mee terug te nemen naar Noord-Holland, omdat daarmee niet alleen de openingstreffer van Stef Peeters was weggepoetst, maar ook het belangrijke uitdoelpunt was geproduceerd. Toch ging MVV nog met de zege aan de haal, want drie minuten in de blessuretijd scoorde Daryl Werker (2-1).

Mocht Volendam vrijdag in eigen huis nog orde op zaken stellen, dan wacht De Graafschap in de volgende ronde. Anders spelen De Superboeren tegen MVV.