Jupiler League-scenario houdt FC Utrecht bezig: We zeiden: dat kunnen we niet

Jupiler League-scenario houdt FC Utrecht bezig: "We zeiden: dat kunnen we niet"

03-05-2016 11:30
12

Jong FC Utrecht won maandagavond met 0-2 van Jong AZ Alkmaar en is hierdoor vlakbij het spelen in de Jupiler League volgend seizoen. Als de Jupiler League inderdaad wordt bereikt, zal er qua spelersbudget echter niks veranderen. Dat laat Erik ten Hag, technisch manager en trainer van de eerste selectie, weten tegenover het Algemeen Dagblad.

"Er verandert niks in de structuur van Jong Utrecht mochten we de Jupiler League halen", geeft Ten Hag aan in de ochtendkrant. "Indien nodig moeten we dan maar een beroep doen op jeugdspelers, dat is ook goed voor de ontwikkeling van talenten." Trainer Robin Pronk van Jong FC Utrecht heeft volgende week tegen FC Volendam aan een punt genoeg om te promoveren. Ten Hag is erg blij met het werk van zijn collega.

"Utrecht stond niet meteen te springen bij de gedachte om met het beloftenteam te promoveren naar de Jupiler League. 'Dat kunnen we niet', zeiden we. Maar gaandeweg dachten we: waarom niet? Zo hoog mogelijk spelen is belangrijk voor de ontwikkeling van onze spelers. Op termijn heeft het eerste daar baat bij omdat talenten op een hoger niveau spelen en sneller doorstromen", besluit Ten Hag.