'Overmars bezoekt hotel voor gesprek met potentiële opvolger De Boer'

'Overmars bezoekt hotel voor gesprek met potentiële opvolger De Boer'

03-05-2016 21:08
33

Ajax lijkt zich te oriënteren op een opvolger voor Frank de Boer. De Ajax-trainer vertrekt in de zomer mogelijk uit Amsterdam en kan vervangen worden door Peter Bosz.

Althans, dat meldt Sport 5 dinsdagavond. Het Israëlische televisiestation spreekt van een 'enorme verrassing'. Directeur voetbalzaken Marc Overmars zou een gesprek hebben gehad met Bosz in een hotel in Tel Aviv. De Nederlandse trainer werkt sinds de winterstop bij Maccabi Tel Aviv, waarmee hij op de tweede plek staat.

Een snel vertrek uit Israël en een overstap naar Ajax lijkt echter tot de mogelijkheden te behoren. Het is geen geheim dat veel Ajax-ingewijden het zien zitten in Bosz, die erom bekendstaat een aanvallende en aantrekkelijke speelstijl te hanteren, volgens de school van wijlen Johan Cruijff. Bosz was eerder werkzaam bij AGOVV, De Graafschap, Heracles Almelo en Vitesse.

Van een deal tussen Ajax en Bosz kan echter pas sprake zijn als De Boer aan het einde van het seizoen aftreedt als hoofdtrainer in Amsterdam. Hij hakt na afloop van de titelrace in de Eredivisie de knoop door. Ajax heeft het kampioenschap aanstaande zondag bij De Graafschap voor het grijpen.