Nieuwe rechterhand troeft Faber af: 'Maar het trainerschap is iets anders'

Nieuwe rechterhand troeft Faber af: 'Maar het trainerschap is iets anders'

04-05-2016 08:10

Peter Hoekstra is de komende twee jaar assistent van zijn oud-ploeggenoot Ernest Faber bij FC Groningen. De oud-international schuift door vanuit de A1 van de 'Trots van het Noorden', die hij nu voor het derde jaar op rij onder zijn hoede heeft.

Marcel Groninger – momenteel de rechterhand van Erwin van de Looi - wordt de andere assistent van Faber. "Bij PSV heb ik vroeger nog met Faber gespeeld", zegt Hoekstra (43) in De Telegraaf. "Hij heeft een mooie kijk op voetballen, die ik deel, dus dat kan alleen maar leuk worden." Faber maakte dit seizoen indruk met promovendus NEC, waarmee hij momenteel negende staat in de Eredivisie.

Hoekstra is al vanaf 2005 werkzaam in de opleiding van Groningen. "Dit is een mooie stap voorwaarts. Het hoofdtrainerschap ambieer ik niet zo. Ik vind het vooral mooi om met die jongens bezig te zijn op het veld", zegt Hoekstra, die vijf keer vaker voor Oranje uitkwam dan enkelvoudig international Faber. Lachend: "Maar het trainerschap is hoe dan ook iets anders natuurlijk."