Vitesse zet vraagteken achter spits: Nog één duel. Wij moeten winnen'

Vitesse zet vraagteken achter spits: "Nog één duel. Wij moeten winnen'

06-05-2016 12:55
1

Nog één wedstrijd, dan zit het reguliere Eredivisie-seizoen erop. In de race om een ticket voor de play-offs om Europees voetbal is Vitesse afhankelijk van andere clubs. Trainer Rob Maas kijkt dan ook naar zijn eigen ploeg, dat zondagmiddag in Enschede speelt tegen FC Twente.

Hoewel Vitesse lang zeker leek van een play-offticket, dreigt het seizoen als een nachtkaars uit te gaan. "Nog één duel. Wij moeten winnen. Als wij hebben gewonnen kunnen we daarna kijken naar wat de andere teams hebben gedaan en zien of we de play-offs gehaald hebben", laat de oefenmeester weten aan Vitesse TV

Maas kan zondag in Enschede weer beschikken over Kevin Diks, Maikel van der Werff en Sheran Yeini. De drie spelers zijn na een schorsing weer inzetbaar. "Kevin en Sheran zijn fit. Maikel heeft een blessure opgelopen. Dit bekijken we, net als de status van Arnold Kruiswijk, van dag tot dag", geeft Maas aan, die met Dominic Solanke nog een twijfelgeval heeft. "Dominic heeft vorige week een tik op zijn voet gehad. Even afwachten hoe het met hem gaat."

In Enschede krijgt Vitesse steun van een vol uitvak. De tickets en de reis worden betaald door de selectie en technische staf van Vitesse. "We wilden als spelers en staf iets terugdoen voor de supporters. Mooi dat het vak vol zit en we in het stadion gesteund worden door 500 supporters", reageert Maas verheugd op de massale steun.