Update: Koeman heeft geen interesse en helpt Everton-droom direct om zeep

Update: Koeman heeft geen interesse en helpt Everton-droom direct om zeep

13-05-2016 15:16
11

Niet Frank de Boer, maar Ronald Koeman is de belangrijkste kandidaat om aan de slag te gaan bij Everton. De clubleiding van The Toffees is bereid om ver te gaan.

Dat melden verschillende kranten in Engeland donderdagavond. Everton krijgt binnenkort een kapitaalinjectie van investeerder Farhad Moshiri en een deel van het geld moet worden besteed aan de komst van Koeman. De huidige manager van Southampton is de belangrijkste gegadigde om de donderdag ontslagen Roberto Martinez op te volgen.

Wedden

Meer odds

Een overstap van Southampton naar Everton is in principe geen sportieve promotie, waardoor de geïnteresseerde Toffees diep in de buidel moeten tasten. De club zou bereid zijn dat te doen, met een jaarsalaris van 6,4 miljoen euro. Koeman wordt bovendien een transferbudget van liefst 126 miljoen euro in het vooruitzicht gesteld. Met dat bedrag kan Everton zich meten met topclubs als Manchester City en Chelsea.

Ook De Boer staat op het verlanglijstje van de Everton-leiding, maar moet dus genoegen nemen met een plek achter Koeman. De vertrekkende Ajax-trainer heeft zelf wel oren naar een move naar de Premier League. Verder worden ook Jurgen Klinsmann en Manuel Pellegrini genoemd op Goodison Park.

Update 10.49: Everton belooft goude bergen, maar de kans dat Koeman naar Goodison Park trekt lijkt klein. Dat meldt De Telegraaf vrijdagochtend. De succesmanager van Southampton heeft nog een contract voor één jaar en is in onderhandeling over een verlenging van die overeenkomst. Southampton is de nummer zeven van de Premier League, Everton staat twaalfde.

Update 15.16: Everton kan de komst van Koeman uit het hoofd zetten. De Southampton-manager heeft vrijdag aan een journalist van de BBC laten weten dat hij er niet over peinst om te vertrekken naar de nummer twaalf van de Premier League. De Nederlandse manager zei daarnaast dat hij de intentie heeft om zijn contract te respecteren. Koeman ligt nog voor één jaar vast bij The Saints. Club en trainer zijn in gesprek over een verlengde samenwerking. Volgende week staat er een nieuwe afspraak gepland.