Guardiola maakt geen gebruik meer van Robben: Geen enkele kans

Guardiola maakt geen gebruik meer van Robben: "Geen enkele kans"

13-05-2016 13:36
22

Arjen Robben komt dit seizoen niet meer in actie. Pep Guardiola bevestigt vrijdag op een persconferentie dat hij geen gebruik meer gaat maken van de Nederlander.

Robben kampt al het hele seizoen met klachten en staat nu al zo'n twee maanden aan de kant met een dijbeenblessure. Het doel was om op tijd fit te worden voor finale van de DFB Pokal, tussen Bayern München en Borussia Dortmund. Met nog acht dagen te gaan gaat daar echter een dikke streep doorheen.

Wedden

Meer odds

Guardiola bevestigt vrijdag op een persconferentie, daags voor het laatste competitieduel van het seizoen (tegen hekkensluiter Hannover 96), dat het seizoen voorbij is voor Robben. De aanvaller is niet op tijd hersteld van zijn blessure om volgende week zaterdag in actie te kunnen komen. "Geen enkele kans", is de Spaanse trainer duidelijk.

De teller van Robben blijft daardoor dit seizoen steken op 22 officiële duels, waarin hij zeven keer scoorde. Ook de oefeninterlands van het Nederlands elftal tegen Ierland, Polen en Oostenrijk gaan aan zijn neus voorbij. Bondscoach Danny Blind nam Robben al niet op in zijn voorselectie.