Van Hooijdonk: 'Als Ajax Europees wil aanhaken, komt-ie gewoon net iets tekort'

Van Hooijdonk: 'Als Ajax Europees wil aanhaken, komt-ie gewoon net iets tekort'

15-05-2016 10:18
30

Is Arek Milik goed genoeg om de eerste spits van Ajax te zijn en blijven? Er is dit seizoen veel over gediscussieerd. Pierre van Hooijdonk vindt dat de 22-jarige linkspoot het dit seizoen prima heeft gedaan, maar de voormalig international heeft tegelijkertijd zijn twijfels over Milik. 

"Tja, eerst werd Milik afgemaakt om alles wat-ie niet kon en nu kan-ie ineens alles", steekt Van Hooijdonk van wal in gesprek met voetbalmagazine 1900. "Typisch het opportunisme van de voetbalwereld. Maar het zal toch niet voor niets zijn dat Frank de Boer, die dagelijks met hem werkt, dit seizoen regelmatig anderen - Anwar El Ghazi en zelfs Lasse Schöne - in de spits heeft laten spelen?"

De international van Polen maakte in competitieverband 21 doelpunten, een prima aantal volgens Van Hooijdonk. "Maar als Ajax - zoals het zegt - Europees wil aanhaken, komt-ie gewoon net iets tekort. Hij heeft geen pure snelheid, in Europa zul je vaker verder van de goal voetballen en dat ligt hem ook niet echt. Een bal vasthouden is geen sterk punt en hij heeft ook geen rechterbeen."