'Jammer, het liefst had ik De Boer als mijn trainer gehad bij Ajax'

'Jammer, het liefst had ik De Boer als mijn trainer gehad bij Ajax'

16-05-2016 13:01
52

Het aangekondigde vertrek van Frank de Boer bij Ajax komt Abdelhak Nouri niet lekker uit. Het negentienjarige talent had gehoopt onder de vertrekkende trainer te debuteren.

"Het heeft niet meteen gevolgen voor mij, maar ik vind het jammer dat hij vertrekt", laat Nouri weten aan NextGen Series. "Het liefst had ik hem als mijn trainer gehad bij Ajax, daar hoopte ik op. Maar ik hoop dat hij weer wat moois vindt en wens hem het allerbeste."

Nouri staat al jaren te boek als één van de grotere talenten van De Toekomst, maar wacht in tegenstelling tot generatiegenoten als Donny van de Beek en Vaclav Cerny nog op zijn debuut in de hoofdmacht. "Of het er tijd voor is? Ja, ik hoop erop, wil het graag. Maar nu is het vakantie. Ik probeer gewoon mijn hoofd leeg te houden. Volgend seizoen ga ik er weer voor, net zoals ik afgelopen seizoen heb gedaan. En voor Donny en Vaclav is het fantastisch natuurlijk."

Volgend seizoen sluit Nouri in elk geval vast aan bij Jong Ajax. Zijn opleiding zit erop. "Ja, aan de ene kant is het wel jammer. Je gaat het missen, dat werkt zo. Als je naar de middelbare school gaat mis je de basisschool ook. Dat is hetzelfde met voetbal", besluit hij.