'Koeman mengt zich in de strijd om voormalig Belgisch doelwit van Ajax'

'Koeman mengt zich in de strijd om voormalig Belgisch doelwit van Ajax'

21-05-2016 09:44
1

RSC Anderlecht kan na het mislopen van de titel schoon schip maken. Volgens de Belgische media vertrekken veel spelers. Ook Dennis Praet staat voor een transfer. Hij wordt gevolgd door onder meer het Southampton van Ronald Koeman.

The Saints mengen zich in de strijd om de Belgische aanvallende middenvelder, terwijl na Fiorentina en Middlesbrough ook Sevilla concreet lijkt te worden. Erwin Koeman zat volgens Het Nieuwsblad op de tribune voor Praet. De assistent van Ronald Koeman bij Southampton volgde de sterk spelende Belg in de wedstrijd tegen Racing Genk.

Wedden

Meer odds

Sevilla heeft vooralsnog de beste papieren volgens het medium. De Spanjaarden volgen het goudhaantje van Anderlecht al langer en zijn in actie geschoten. Ze nodigden Praet uit voor de Europa League-finale in Basel tegen Liverpool (3-1 winst). De speler kon niet naar de finale, vanwege diens voorbereiding op de laatste competitiewedstrijden, maar vader Herman ging wel in op het aanbod. Hij had in Basel ook een onderhoud met Sevilla-directeur Monchi.

Ajax waagde in het verleden een poging bij Praet. "Ajax was zeker interessant, maar dan moest ik op mijn zestiende bij een andere familie gaan wonen, in Amsterdam", zegt de nu 22-jarige speler. Het is de vraag of Sevilla genoeg kan bieden, aangezien Middlesbrough tot dertien miljoen euro wil gaan.