BBC: Van Gaal moet na FA Cup-succes definitief wijken voor Mourinho

BBC: Van Gaal moet na FA Cup-succes definitief wijken voor Mourinho

21-05-2016 22:00
34

De eindzege in de FA Cup is het laatste kunstje van Louis van Gaal als manager van Manchester United. José Mourinho volgt de Nederlander volgende week definitief op.

Dat melden verschillende media in Engeland, waaronder de doorgaans zéér betrouwbare BBC, zaterdagavond. Van Gaal leidde Manchester United op Wembley naar de eerste hoofdprijs sinds het vertrek van Sir Alex Ferguson in 2013. Dat is hoe dan ook niet genoeg om hem in het United-zadel te houden.

Wedden

Meer odds

De leiding van de Engelse grootmacht zou vorige week een akkoord hebben bereikt met Mourinho over een meerjarig contract. Verwacht wordt dat de Portugees in de loop van volgende week gepresenteerd gaat worden op Old Trafford. Dat luidt het vertrek van Van Gaal in, al is er ook sprake van dat hij een rol op de achtergrond gaat spelen bij United.

Door de vroege aanstelling krijgt Mourinho, op zijn eigen verzoek, alle tijd om de selectie van Manchester United opnieuw in te richten. Een verrassing is het bericht van zaterdagavond niet. De komst van Mourinho zat er al maanden aan te komen, maar het bleef tot op heden altijd bij hardnekkige geruchten.

Van Gaal liet na het winnen van de FA Cup overigens weten dat hij vooralsnog van geen wijken wil weten. "Ik ga ervan uit dat ik ook volgend jaar hier de manager ben", aldus de huidige manager, die dus niet zijn zin gaat krijgen. Zijn tot medio 2017 lopende contract wordt waarschijnlijk afgekocht.