Aartsrivalen NEC en Vitesse met elkaar in de clinch: Geen enkele medewerking

Aartsrivalen NEC en Vitesse met elkaar in de clinch: "Geen enkele medewerking"

22-05-2016 10:17
15

Aartsrivalen NEC en Vitesse liggen in de clinch over de nationale bekerfinale van de A-jeugd, die volgende week op het programma staat. Bart van Ingen, directeur van de Nijmegenaren, heeft op het laatste moment besloten dat er tóch supporters van NEC aanwezig mogen zijn bij het treffen. 

In eerste instantie hadden de twee clubs de afspraak gemaakt dat er alleen een select aantal genodigden toeschouwer kon zijn bij de altijd beladen clash tussen de streekgenoten. Dit in verband met mogelijke aanvaringen tussen de twee supportersgroepen. 

"Maar ineens wilde Van Ingen (foto) toch NEC-supporters erbij. Wij moeten het doen met een verplichte bus-combi, omdat anders de risico's te groot zouden zijn. Van Ingen zei: zo wil ik het doen", vertelt de verbouwereerde Vitesse-directeur Joost de Wit aan Omroep Gelderland. 

"Kijk, zij organiseren de wedstrijd. Dat is door loting bepaald. Maar dit is ongepast. Onze supporters moeten nu buskaartjes gaan kopen en krijgen te maken met allerlei obstakels door deze verplichte combi. Ik vind dat te gek voor woorden."

"Wij hebben nog van alles geprobeerd, zoals het spelen op neutraal terrein. De KNVB is ook gebeld hierover, maar er kwam geen enkele medewerking. NEC heeft als organiserende club de zeggenschap. Voor onze fans is deze situatie bijzonder spijtig", besluit De Wit.