In het kort: 'Ajax-fans mishandelen man (20)', FC Twente-soap mogelijk vertraagd

In het kort: 'Ajax-fans mishandelen man (20)', FC Twente-soap mogelijk vertraagd

25-05-2016 23:10
17

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Man mishandeld na De Graafschap - Ajax
Een twintigjarige man is na De Graafschap - Ajax, tijdens de laatste compettieronde, ernstig mishandeld, zo weet AT5. Nadat het kampioenschap verspeeld was, liep de man hevig teleurgesteld naar huis. Onderweg kreeg hij een woordenwisseling met een een groepje mede-Ajacieden, waarvan eentje hem een klap gaf. Hierna viel het slachtoffer op zijn achterhoofd. Hij hield een schedelbasisfractuur en een zware hersenschudding over aan de ruzie. De politie heeft een oproep gedaan aan eventuele getuigen om informatie te delen.

'Rechter doet twee weken na zitting uitspraak'
De uitspraak van het kort geding dat FC Twente onlangs heeft aangespannen tegen de KNVB volgt uiterlijk twee weken na afloop van de zitting. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland woensdag bekend gemaakt. "Naar verwachting doet de rechter op 27 mei nog geen uitspraak, maar uiterlijk twee weken na de zitting", zijn de letterlijke woorden van de rechtbank. De soap rond de continuïteit van FC Twente blijft zodoende langer voortduren. 

Nieuwe rol voor FC Groningen-doelman
Stefan van Lei schuift na de zomerstop een plekje door in de rangorde en wordt de nieuwe tweede doelman van FC Groningen. Dat weet RTV Noord. Van der Lei speelde afgelopen jaargang bij de beloften van FC Groningen en deed dat verdienstelijk. Daarmee verdient hij een vaste plek op de bank van Groningen. De 23-jarige goalie gaat de ervaren Peter van der Vlag voorbij in de pikorde.

Cummins ook volgend jaar doelman GAE
Erik Cummins en Go Ahead Eagles zijn tot overeenstemming gekomen over een nieuw contract. Dat maakt de gepromoveerde club woensdag bekend. De 27-jarige doelman tekent een overeenkomst voor één seizoen, met een optie voor nog een contractjaar. "We zijn blij dat Erik ervoor heeft gekozen om bij Go Ahead Eagles te blijven. Hij heeft zijn waarde voor Go Ahead Eagles reeds bewezen", aldus een tevreden technisch manager Dennis Bekking

Groningen verlengt met trainer
Alfons Arts blijft bij FC Groningen. Het contract van de trainer van Jong Groningen is met twee jaar verlengd, maakt de club woensdag bekend via de officiële kanalen. Arts (50) was eerder werkzaam bij onder meer FC Emmen, Cambuur en Lierse SK. 

60.000 agenten tijdens EK
Tijdens het aanstaande EK in Frankrijk zullen er ongeveer 60.000 agenten op de been zijn. Vorig jaar werd het land opgeschrikt door enkele terroristische aanslagen. Daarom neemt de Franse overheid nu geen halve maatregelen. Het EK begint op 10 juni. De finale wordt een maand later gespeeld. 

Mihajlovic aan de slag in Turijn
Sinisa Mihajlovic heeft een nieuwe klus te pakken, De oefenmeester, die eerder dit seizoen ontslagen werd bij AC Milan, wordt trainer van Torino. In Turijn is Mihajlovic de opvolger van Giampiero Ventura. Laatstgenoemde is een belangrijke kandidaat om bondscoach van Italië te worden. De 47-jarige Mihajlovic was eerder trainer van onder meer Sampdoria. 

Van Praag vliegt budgetstijl
Michael van Praag kan niet met geld gaan smijten voor zijn campagne om UEFA-voorzitter te worden. De KNVB wil niet meer dan 50.000 euro beschikbaar stellen voor de voorzitter van dezelfde bond, meldt De Telegraaf. Dat staat in schril contrast met het budget voor de lobby om FIFA-voorzitter te worden. Vorig jaar trok de bond daar 400.000 euro voor uit. "Europa is klein en easyJet vliegt op veel bestemmingen", reageert Van Praag gevat. Op 14 september wordt de nieuwe preses gekozen.

Reijnen koning 'tikkie terug'
Niemand in de Eredivisie speelde het voorbije seizoen zo vaak een bal terug op de keeper als Etiënne Reijnen. Dat zocht databedrijf Opta uit. De FC Groningen-verdediger was verantwoorelijk voor 216 terugspeelballen. Thomas Lam, speler van PEC Zwolle, eindigde met 209 tikkies terug op plaats twee.