Twente-talent schrikt zich het lazarus: Allemaal appjes en sms’jes van vrienden

Twente-talent schrikt zich het lazarus: "Allemaal appjes en sms’jes van vrienden"

26-05-2016 21:33
10

FC Twente-verdediger Peet Bijen, kind van de club, beleefde vorige week woensdag een onwerkelijke dag. De jongeling was doodleuk onderweg naar een afspraak met de logopedist toen hij plots vernam dat FC Twente komend seizoen mogelijk in de Jupiler League moet spelen.

"Allemaal appjes en sms’jes van vrienden en bekenden. Ik wist nog van niks. De Jupiler League? Ik heb snel even op internet gekeken. Daar las ik de wildste verhalen", blikt Bijen (21) met Voetbal International terug op die bewuste dag. "Later begreep ik dat er tegen 17.00 uur nieuws van de KNVB zou komen. Ik heb de telefoon uitgedaan en ben bij de logopedist binnengestapt. Wat kon ik anders?"

Later op de dag bleek inderdaad dat het nieuws klopte. "Het is wel jouw club. Wat je dan doet? Je stuurt berichtjes terug en leest alles op het internet. Over de mogelijke degradatie naar de Jupiler League en het besluit van de club. Ik heb mijn vader geappt."

"Ook in de appgroep van ons team gingen de nodige berichtjes rond. Wat is er aan de hand?, stuurde een teamgenoot vanaf zijn vakantieadres. Maar niemand weet iets. Iedereen is zich kapot geschrokken."