Engelse interesse in Milik bevestigd: 'Ze volgen hem al sinds zijn zeventiende'

Engelse interesse in Milik bevestigd: 'Ze volgen hem al sinds zijn zeventiende'

26-05-2016 21:58
3

Leicester City volgt de verrichtingen van Arek Milik op de voet. De kampioen van de Premier League heeft echter nog geen bod uitgebracht op de spits van Ajax, zo meldt zijn zaakwaarnemer aan The Express.

"Leicester heeft een fantastisch scoutingsnetwerk en ze volgen Milik al sinds hij zeventien jaar oud is", zegt David Pantak tegen de Engelse boulevardkrant. "De laatste jaren heb ik goed contact met de beleidsbepalers van Leicester, maar er zijn recent geen onderhandelingen geweest. En er is zeker geen bod neergelegd bij Ajax." Eerder bevestigde Pantak al de interesse van AS Roma in Milik. De aanvaller beslist echter pas na het EK over zijn toekomst.

"Engelse clubs scouten veel in de Eredivisie", vervolgt de belangenbehartiger. "Niet alleen door de spelers die het momenteel zo goed doen in de Premier League, zoals Daley Blind, maar ook omdat Ajax in het verleden enkele van de beste spitsen heeft voortgebracht." Pantak vergelijkt de situatie van Milik met die van Luis Suarez en Zlatan Ibrahimovic. De huidige Ajax-spits kan net zo goed worden als zijn landgenoot Robert Lewandowski, stelt Pantak.

"Toen Lewandowski achttien jaar oud was werd hij weggestuurd bij Legia Warschau. Veel mensen dachten ook dat Milik zou falen toen hij niet speelde bij Bayer Leverkusen. Maar het staat vast dat hij de ingrediënten heeft om te slagen", besluit de zaakwaarnemer.