Lichtpuntje van Oranje: 'Ik zou toch wat blijer zijn als we hadden gewonnen'

Lichtpuntje van Oranje: 'Ik zou toch wat blijer zijn als we hadden gewonnen'

27-05-2016 23:10

Hoewel het Nederlands elftal allerminst kon imponeren tegen Ierland, kan Kevin Strootman persoonlijk terugkijken op een positieve rentree. Het 1-1 gelijkspel temperde echter zijn stemming.

Strootman ging in Dublin zoals afgesproken met zijn club AS Roma na zeventig minuten naar de kant. Een langer optreden zat er niet in. "Anders wordt de club boos, maar ik voel me goed. En er komen nog twee duels en nog genoeg trainingen aan", reageerde de middenvelder tegenover SBS6. Het teleurstellende optreden van Oranje was echter een grote smet op zijn rentree.

"Ik zou toch wat blijer zijn als we hier ook hadden gewonnen en een goede wedstrijd hadden gespeeld", aldus Strootman. "Over deze wedstrijd kunnen we niet tevreden zijn. We hebben veel te weinig gecreëerd. We hadden de bal sneller moeten rondspelen, meer beweging moeten laten zien. Zonde dat we dat niet hebben gedaan."

Strootman was vooraf nog hoopvol gestemd. "Tijdens het trainingskamp in Portugal zag je bepaalde patronen die we ook in wedstrijden moeten laten zien, maar die kwamen er niet uit. We gaven zelf geen kans weg, alleen uit een spelhervatting, maar creëerden gewoon veel te weinig. Ik ben blij dat Luuk de Jong in de slotfase die bal nog inkopte."