Potindeling voor komend CL-seizoen: groot voordeel Leicester, Ajax boven PSV

Potindeling voor komend CL-seizoen: groot voordeel Leicester, Ajax boven PSV

29-05-2016 16:55
55

Leicester City is bij de loting voor de groepsfase van de Champions League voor komend seizoen te vinden in pot 1. Indien Ajax de voorrondes van het miljoenenbal overleeft, is de nummer twee van de Eredivisie te vinden in pot 3. Landskampioen PSV neemt dan plaats in pot 4. 

ESPN meldt dat zondag op basis van UEFA-gegevens. Met het oude systeem zou Leicester plaats moeten nemen in pot 4, wegens het ontbreken van Europese status. Dat is nu niet het geval. De landskampioen van Engeland heeft daarmee een groot voordeel. Het ontloopt namelijk ploegen als FC Barcelona, Bayern München, Juventus, Paris Saint-Germain en Real Madrid.

Ajax moet twee voorrondes zien te overleven voordat het mag deelnamen aan de groepsfase van het miljoenenbal. Indien de Amsterdammers dat voor elkaar krijgen, zitten ze wel gelijk in pot 3. PSV komt vervolgens in pot 4 terecht. 

Als de hoogst geklasseerde ploegen op de UEFA-coëfficiëntenlijst zich in de voorronde van het kampioenenbal handhaven, belandt de kampioen van de Eredivisie in een lagere pot. PSV zit daarin mogelijk met onder meer AS Roma, AS Monaco, Fenerbahçe en Borussia Mönchengladbach. In pot 4 komen vooral teams terecht die zich via de voorrondes van het toernooi nog moeten plaatsen. 

De waarschijnlijke potindeling:

Pot 1:

Real Madrid 
Barcelona
Leicester City
Bayern München
Juventus
Benfica
PSG
CSKA Moskou

Pot 2:

Atlético Madrid
Borussia Dortmund
Arsenal
Manchester City*
Sevilla
FC Porto*
Napoli
Bayer Leverkusen

Pot 3:

FC Basel
Shakhtar Donetsk**
Tottenham Hotspur
Olympiakos
Dynamo Kiev
Lyon
Villarreal*
Ajax**

Pot 4:

Zoals hierboven vermeld: door het grote aantal clubs dat zich nog kan plaatsen voor de groepsfase, is het nog even afwachten.

** spelen eerst in de derde voorronde