'Mourinho ziet wel toekomst in andere Nederlander': 'Ontwikkelen tot topspeler'

'Mourinho ziet wel toekomst in andere Nederlander': 'Ontwikkelen tot topspeler'

31-05-2016 09:24
4

Manchester United wil het contract van Timothy Fosu-Mensah openbreken, verbeteren en verlengen. Dat meldt Voetbal International. De achttienjarige verdediger beleefde dit seizoen onder manager Louis van Gaal zijn doorbraak op Old Trafford.

Fosu-Mensah debuteerde eind februari voor Manchester United in het Premier League-duel met Arsenal en maakte sindsdien grote indruk. De Nederlandse jeugdinternational is één van de veertien spelers die onder Van Gaal wist door te stromen naar het eerste elftal. Hij verruilde in de zomer van 2014 de jeugdopleiding van Ajax voor die van United.

José Mourinho liet al weten graag met Fosu-Mensah te willen werken. "Ik wil me onder hem verder ontwikkelen tot een topspeler voor Manchester United", zegt de verdediger in gesprek met VI. Zijn zaakwaarnemers voeren momenteel gesprekken met de leiding van United in de ambitie snel een nieuw akkoord te bereiken.

In tegenstelling tot Fosu-Mensah lijkt er voor Daley Blind geen toekomst meer bij United. De Oranje-international zou niet in het plaatje van Mourinho passen.