Champions League mogelijk flink op de schop: UEFA hakt in december knoop door

Champions League mogelijk flink op de schop: UEFA hakt in december knoop door

31-05-2016 11:57
55

Het huidige format van de Champions League gaat mogelijk flink op de schop. De Europese voetbalbond UEFA wil in december beslissingen maken over een eventueel vernieuwd format van het miljoenenbal.

Dit benadrukt UEFA-competitiedirecteur Giorgio Marchetti tegenover het persbureau AP. "We hebben voor het einde van dit jaar een format nodig. We zijn aan het overleggen en we zijn aan het luisteren." De eerste vergaderingen hebben zaterdag in Milaan al plaatsgevonden tussen verschillende kopstukken van de voetbalbond, zo bevestigt Marchetti.

De plannen van de UEFA om het toernooi op de schop te gooien kwamen in maart voor het eerst naar voren. Dit om de Champions League aantrekkelijker te maken voor grote clubs en televisiekijkers over de hele wereld. Er zou worden nagedacht over een poulefase met twee groepen van acht clubs.

Bovendien wil men meer gegarandeerde plaatsen voor clubs uit de grootste competities en is er het idee om wedstrijden af te werken op zaterdagen in plaats van op de dinsdag en woensdag. De veranderingen waarover men in december een definitief besluit wil nemen, worden (mits goedgekeurd door de bond) op zijn vroegst doorgevoerd in het seizoen 2018/19.