Update: Stam heeft nog geen akkoord met Engelsen: Ik doe mijn werk grondig

Update: Stam heeft nog geen akkoord met Engelsen: "Ik doe mijn werk grondig"

07-06-2016 10:07
8

Jaap Stam wordt de nieuwe manager van Reading, daar twijfelen ze in Engeland niet meer over. De voormalige trainer van Jong Ajax staat op het punt om deze week een contract te tekenen bij de club uit de Championship.

Volgens The Daily Mail tekent Stam een tweejarig contract in Engeland. In die deal is een optie voor nog een jaar inbegrepen. Stam werd eerder al in verband gebracht met Reading, maar toen liepen de onderhandelingen tussen beide partijen stroef.

Als de berichten uit Engeland kloppen, volgt Stam de ontslagen Brian McDermott op. Dat Reading uitkwam bij Stam heeft ongetwijfeld te maken met Brian Tevreden. De twee kennen elkaar van hun Ajax-periode. Tevreden was eerder jeugdtrainer in Amsterdam en is nu technisch directeur bij Reading.

Stam, die na zijn periode bij Jong Ajax op eigen benen wil staan, moet bij Reading de weg omhoog inzetten. De voormalige club, waar Ola John dit seizoen op huurbasis speelde, eindigde teleurstellend als zeventiende.

Update 10.07 uur: Brian Tevreden, technisch directeur van Reading, heeft tegenover Ajax Showtime laten weten dat de komst van Stam nog niet rond is. "Ik doe mijn werk grondig en neem dus de tijd om een nieuwe trainer aan te stellen."