Dit was de ochtend: Ajax troeft Europese top af, Twente mogelijk naar Duitsland

Dit was de ochtend: Ajax troeft Europese top af, Twente mogelijk naar Duitsland

13-06-2016 12:00
3

In de rubriek 'Dit was de ochtend' vat VoetbalPrimeur elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot 12.00 uur samen. Je ziet zo snel welke verhalen er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

'Ajax troeft Europese top af'
Ajax heeft een akkoord bereikt met Mateo Casierra van Deportivo Cali. De negentienjarige aanvaller kan een contract voor de duur van vijf seizoenen tekenen en daarmee slaan de Amsterdammers hun eerste slag op de transfermarkt. Met het akkoord komt een einde aan een maandelange geheime operatie. (De Telegraaf)

'Twente onderzoekt mogelijkheid om in één van de Bundesliga's te spelen'
FC Twente is aan het onderzoeken of het in Duitsland verder kan spelen als profclub. Experts uit Zuid-Duitsland bekijken of het mogelijk is voor Twente om een proflicentie aan te vragen bij de voetbalbond DFB, organisator van de Bundesliga's. Ook een fusie met een 2. Bundesliga-club die er financieel niet goed voorstaat behoort tot de mogelijkheden. (De Telegraaf)

'Nieuwe Ajax-aanwinst niet beoogde opvolger Milik: Huntelaar is dat wel'
Klaas-Jan Huntelaar blijft voor Ajax dé topkandidaat voor de spitspositie. De aanvaller van Schalke 04 is de beoogde opvolger voor Arek Milik, als de Pool na het EK in Frankrijk vertrekt uit Amsterdam. Huntelaar kan de ideale leermeester worden voor Mateo Casierra. (De Telegraaf)

Suk keert terug naar de Eredivisie
Joey Suk keert terug bij Go Ahead Eagles. De in Deventer geboren middenvelder komt over van NAC Breda en heeft een contract voor twee seizoenen getekend bij zijn oude club. Suk reageert verheugd op zijn transfer.

Interesse in Robben gemeld
Arjen Robben is druk bezig fit te worden voor het komende seizoen. De aanvaller wil zich nog niet bezighouden met randzaken als een contractverlenging en interesse van andere clubs. Naar verluidt heeft Besiktas interesse in Robben. (Kicker)