Terugkeer naar Excelsior: 'Luigi en ik praten er eigenlijk al jaren over'

Terugkeer naar Excelsior: 'Luigi en ik praten er eigenlijk al jaren over'

14-06-2016 18:41
1

Ryan Koolwijk is per volgend seizoen weer op de Nederlandse velden te bewonderen. De dertigjarige middenvelder keert terug bij Excelsior, waar hij eerder vier seizoenen actief was. Het zoontje van Koolwijk was voor hem een belangrijke reden om naar Nederland terug te komen.

Koolwijk speelde hiervoor namelijk twee seizoenen voor AS Trencin uit Slowakije. "Ik wil gewoon een goede thuisbasis voor hem hebben", vertelt de middenvelder aan RTV Rijnmond. "Mijn kleine heeft een dag in het ziekenhuis gelegen. Dat was niet heel ernstig. Hij moest voor controle in het ziekenhuis blijven, maar toen ben ik naar Nederland gekomen."

"Toen kwam ik familie en vrienden tegen. Vanaf dat moment had ik wel zoiets van: ik zou graag terug willen komen. Mijn kleine is drie jaar. Hij gaat binnenkort naar school.''

Zijn terugkeer in Rotterdam betekent ook een weerzien met Luigi Bruins. "Luigi is een goede vriend van mij. We praten er eigenlijk al jaren over dat het fantastisch zou zijn als we hier samen in het eerste zouden kunnen spelen", aldus Koolwijk.