Cambuur heeft 'energieke trainer' te pakken na plotselinge deal met Ajax

Cambuur heeft 'energieke trainer' te pakken na plotselinge deal met Ajax

17-06-2016 11:10
13

Rob Maas is de nieuwe hoofdtrainer van SC Cambuur. Dat maakt de gedegradeerde club uit Leeuwarden vrijdagochtend bekend. Maas (46) is de opvolger van Marcel Keizer, die plotseling naar Jong Ajax vertrok.

Cambuur heeft de trainer, die officieel nog onder contract stond bij Vitesse, voor één seizoen vastgelegd, met een optie voor een extra seizoen. "De functie van hoofdtrainer is bij een voetbalclub één van de belangrijkste schakels in het geheel. Wij zijn dan ook zeer zorgvuldig te werk gegaan in de zoektocht naar een nieuwe trainer", licht technisch directeur Henry van Vegt toe op de clubsite.

"Hierbij hebben we veel gesprekken met verschillende mensen gevoerd. Bij Rob hadden we meteen een goed gevoel en dit komt met name door de energieke, aanvallende manier van voetballen waar hij voor staat. Dat type voetbal zit hier bij SC Cambuur in het DNA. We hebben alle vertrouwen dat we er met Rob aan het roer een fantastisch seizoen van gaan maken."

Maas nam in de winterstop van vorig seizoen het stokje over van de naar Maccabi Tel Aviv vertrokken Peter Bosz (inmiddels Ajax), maar kon geen moment overtuigen. Door vreemde tactische keuzes en een moeizame relatie met de pers bleef zijn trainerschap bij Vitesse beperkt tot een halfjaar. Bij Cambuur is hij de opvolger van Keizer, die verrassend voor een vertrek naar Jong Ajax koos.