Topclubs afgetroefd met toptalent: 'Dat is Ajax gelukt en PSV eerder ook'

Topclubs afgetroefd met toptalent: 'Dat is Ajax gelukt en PSV eerder ook'

20-06-2016 09:03
12

Ajax is bij de transfer van Davinson Sanchez geholpen door een Nederlandse spelersmakelaar, die goede banden heeft in Zuid-Amerika. Het gaat om Peter Gerards, voormalig doelman, die PSV ook hielp om Gaston Pereiro binnen te hengelen.

Gerards zag Sanchez vaak spelen en is lovend. "In mijn ogen heeft hij alle kwaliteiten die een moderne verdediger nodig heeft. Hij heeft snelheid, kracht, is goed in één-tegen-één-situaties, is sterk in de lucht en kan goed opbouwen", aldus de makelaar in De Telegraaf. "In de Colombiaanse competitie draait het om strijd, is elke wedstrijd een gevecht en zitten er wekelijks 40 à 50.000 mensen op de tribune."

Gerards is van mening dat Nederlandse clubs zich op dit soort spelers moet richten. "Als je nog toptalent hier naartoe wil halen. Dan moet je de grote buitenlandse clubs vóór zijn en dat is Ajax gelukt en dat heeft ook PSV eerder gedaan. Er is nooit een honderd procent garantie, dat zo'n speler gaat slagen, maar ik heb er veel vertrouwen in, want het is een toptalent met veel potentie", besluit Gerards.