Dembélé was de eerste voetballer ooit die ik met onderbroek aan zag douchen

"Dembélé was de eerste voetballer ooit die ik met onderbroek aan zag douchen"

21-06-2016 08:25
80

Mousa Dembélé staat met België op het EK en is een belangrijke speler bij Tottenham Hotspur, de nummer twee van Engeland. Tien jaar geleden stond hij nog op het veld van Willem II. De Telegraaf vraagt betrokkenen van toen naar de Belgische ster.

Martijn Reuser was destijds speler van Willem II en herinnert zich Dembélé nog goed. "Hij was pas achttien, maar al zo sterk en technisch zo begenadigd. Je kon toen al zien, dat hij heel ver zou komen", zegt de oud-Ajacied. "Als op de eerste training was het niet normaal wat hij liet zien qua balbehandeling."

Ook om een andere reden is Dembélé Reuser bijgebleven. "Hij is de allereerste voetballer ooit geweest, die ik met zijn onderbroek aan zag douchen. Wat dat betreft is hij een trendsetter geweest, want nu is dat heel gebruikelijk onder de jeugd."

Robert Maaskant werkte als trainer van Willem II met Dembélé. "We gebruikten hem bij Willem II als centrumspits en ik kan me een training herinneren, dat Michel Kreek, Raymond Victoria en Jos van Nieuwstadt hem van de bal moesten spelen. Hoe ze het ook probeerden, hij bleef ze de baas. Fysiek én technisch was hij op die leeftijd al enorm goed", aldus Maaskant in De Telegraaf.