Update: NEC ziet het niet zitten in Portugees: 'Niet goed genoeg'

Update: NEC ziet het niet zitten in Portugees: 'Niet goed genoeg'

01-07-2016 18:50
6

NEC heeft vanaf zaterdag de beschikking over Sérgio Daniel Sousa Silva, kortweg Serginho. De aanvaller mag zich middels een proefstage bewijzen aan de Nijmeegse club.

Dat meldt NEC via de officiële kanalen. Serginho is een Portugese vleugelaanvaller, die afgelopen seizoen uitkwam voor Oliveirense, dat uitkomt op het tweede niveau in Portugal. Het negentienjarige talent speelde 23 wedstrijden voor zijn werkgever, waarin hij driemaal het net wist te vinden. Nu mag hij zich laten zien in Nijmegen.

NEC hield zich vooralsnog rustig op de transfermarkt. De selectie van trainer Peter Hyballa zag wel de nodige sleutelspelers vertrekken, waaronder Rens van Eijden (AZ) en Navarone Foor (Vitesse), maar hengelde tot dusver alleen Robin Buwalda binnen. De 21-jarige verdediger kwam transferverij over van ADO Den Haag en tekende een contract voor drie jaar bij de Nijmegenaren. 

Update 1 juli 18.50 uur: NEC is niet voldoende overtuigd van Serginho. De Portugese aanvaller was de afgelopen week in Nijmegen op proef, maar is niet genoeg bevonden, laat technisch manager Danny Hoekman weten aan Omroep Gelderland. NEC gaat niet direct op zoek naar een andere vleugelspeler, weet het medium.