Doelman eist transfer naar PSV: Dat is een wezenlijke positieverbetering

Doelman eist transfer naar PSV: "Dat is een wezenlijke positieverbetering"

27-06-2016 08:54
29

NEC-goalie Maarten Paes wil desnoods een arbitragezaak aanspannen om een transfer naar PSV af te dwingen. Zijn zaakwaarnemer Rene Wagelaar bevestigt dat in gesprek met de Gelderlander. 

PSV wil de achttienjarige goalie graag naar Eindhoven halen. Er is echter een probleem: Paes bereikte eerder dit jaar met NEC een mondeling akkoord over een driejarig contract. Onder die verbintenis is uiteindelijk nooit een definitieve handtekening gezet. De Nijmegenaren vinden het contract wél rechtsgeldig. PSV dacht dat het Paes voor een appel en een ei kon inlijven, maar NEC eist nu een hoge transfersom. 

"Op zich is die gang van zaken te begrijpen", reageert Wagelaar maandag. "Wij betwisten het mondelinge akkoord ook niet. Dat is rechtsgeldig. Maar hier speelt billijkheid ook een rol. Maarten wil graag de stap maken naar PSV. Dat is een wezenlijke positieverbetering. Puur gebaseerd op sportieve gronden. Helemaal niet op financiën."

"Met zijn talent is de kans groot dat hij bij NEC zal doorbreken. Maar de perspectieven bij PSV zijn beter. Daar heeft Maarten komend seizoen uitzicht op speeltijd in de eerste divisie. En dan kan hij met de A-junioren Champions League spelen. PSV is gewoon een wezenlijke stap vooruit. We willen er met NEC uit komen. De onderlinge verhoudingen moeten ook goed blijven", besluit Wagelaar.