Update: FC Groningen is niet overtuigd en laat routinier (33) terugkeren

Update: FC Groningen is niet overtuigd en laat routinier (33) terugkeren

07-07-2016 10:16
8

FC Groningen versterkt zich mogelijk op korte termijn met een nieuwe verdediger. De 33-jarige Jos Hooiveld komt donderdag over uit Zweden.

Dat meldt zijn werkgever AIK Fotboll. De club heeft Hooiveld toestemming gegeven om te praten met Groningen over een mogelijke transfer. De verdediger, die nog anderhalf jaar onder contract staat in Zweden, heeft een week de tijd gekregen van AIK.

"We hebben twee opties", licht technisch directeur Bjorn Wesström toe op de clubsite van de Zweden. "We kunnen een akkoord bereiken over een transfer van Hooiveld naar Groningen, maar Jos kan ook gewoon hier blijven."

Hooiveld komt uit Zeijen, in de buurt van Groningen. Hij speelde in de jeugd bij FC Emmen en ging vervolgens naar sc Heerenveen. Later speelde hij onder andere bij Celtic in Schotland en bij Southampton in Engeland. Bij AIK is Hooiveld verzekerd van een basisplaats.

Update 10.16: Jos Hooiveld is er niet in geslaagd een contract te verdienen bij FC Groningen. Dat meldt het Dagblad van het Noorden. De geroutineerde verdediger (33) was afgelopen week op proef bij de eredivisionist, maar kon niet overtuigen. Hooiveld keert terug naar zijn club AIK Fotboll uit Stockholm.