Dijkhuizen in de wolken met transfer: De vraag was alleen: is ie haalbaar?

Dijkhuizen in de wolken met transfer: "De vraag was alleen: is ie haalbaar?"

30-06-2016 09:33
7

De komst van Jeff Stans naar NAC Breda wekte ook bij de Jupiler League-club zelf enige verbazing. Trainer Marinus Dijkhuizen had niet verwacht dat de 26-jarige middenvelder zou afdalen naar de Jupiler League.

Stans, die overkomt van Excelsior, tekende donderdag een verbintenis voor drie jaar in het Rat Verlegh Stadion. Dijkhuizen ziet het als een doorbraak. "Veel spelers die we benaderen, vragen toch hoe het elftal eruit komt te zien. Op zich een terechte vraag. Als dit soort namen voor ons kiest, is dat een duidelijk signaal", zegt hij tegen BN/De Stem.

Een signaal dat gelegen komt voor NAC nu het nog op zoek is naar een keeper en een spits. "Dat zijn voor mij cruciale posities." De sleutelposities op het middenveld zijn in ieder geval ingevuld na het aantrekken van Robbie Haemhouts, Gianluca Nijholt en Jeff Stans. Volgens Dijkhuizen was Stans vanaf het begin de beoogde nummer 10 van de Brabanders.

"Hij is daarnaast een jongen waar ik zelf mee gewerkt heb. Ik ken zijn karakter. De vraag was alleen: is ie haalbaar? Je verwacht toch dat hij voor een hoger spelende club zal kiezen", aldus de oefenmeester. "Jeff heeft gif, flair en uitstraling. Ook naar het publiek is dat belangrijk. Hij past in de cultuur van NAC. Net als Nijholt en Haemhouts."