Den Bosch maakt oud-speler in tweet belachelijk: 'Geplaatst door vrijwilliger'

Den Bosch maakt oud-speler in tweet belachelijk: 'Geplaatst door vrijwilliger'

07-07-2016 21:38
4

Een opmerkelijk verhaal rond FC Den Bosch donderdag. De Brabantse Jupiler League-club is diep door het stof gegaan na een negatieve tweet over Tim Hofstede, een oud-speler van FC Den Bosch. Hofstede vertrekt naar de Belgische vierdeklasser Zwarte Leeuw. 

In de tweet werd Hofstede belachelijk gemaakt door FC Den Bosch. Het bericht was geplaatst door een vrijwilliger, zo liet de club donderdag weten. 'FC Den Bosch betreurt het ten zeerste dat er via haar officiële Twitterkanaal een negatief bericht is geplaatst in reactie op een mogelijke transfer van oud-FC Den Bosch speler Tim Hofstede. Het bericht werd geplaatst door een vrijwilliger van de club die, in plaats van via het persoonlijke Twitteraccount, per ongeluk via het officiële Twitterkanaal van FC Den Bosch het bericht de wereld ingestuurd', schrijft FC Den Bosch in een statement.

Hofstede speelde tussen 2010 en 2016 voor FC Den Bosch. In 174 duels kwam Hofstede tot twee treffers. Zijn aflopende contract werd niet verlengd. 'Tim Hofstede wordt door FC Den Bosch en haar medewerkers zeer gewaardeerd en de club heeft geenszins een negatief gevoel tegenover Tim. Het spijt FC Den Bosch ten zeerste dat een dergelijke vergissing Tim mogelijk in een negatief daglicht heeft gezet en zal passende maatregelen hierop treffen', zo valt in de verklaring te lezen.