'Vraagprijs voor Franse uitblinker in EK-finale bepaald: 41 miljoen euro'

'Vraagprijs voor Franse uitblinker in EK-finale bepaald: 41 miljoen euro'

11-07-2016 15:58
5

Newcastle United wil goed geld verdienen aan de transfer van Moussa Sissoko, een van de uitblinkers aan Franse zijde in de EK-finale tegen Portugal. De naar het Championship gedegradeerde club heeft de vraagprijs voor de middenvelder vastgesteld op 41 miljoen euro.

Dat meldt Chronicle Live. De Fransman wordt in verband gebracht met transfers naar Arsenal, Tottenham Hotspur, Liverpool en Borussia Dortmund en bewees in de EK-finale eens te meer waarom die clubs achter hem aanzitten. Hoewel Newcastle United komend seizoen niet meer in de Premier League speelt, is het niet van plan de ster voor een habbekrats te laten gaan.

Het contract van Sissoko loopt nog drie seizoenen door, dus Newcastle United staat sterk en kan vragen wat het wil voor de speler die het afgelopen seizoen als aanvoerder eindigde. Als Sissoko voor de gevraagde 35 miljoen pond, omgerekend 41 miljoen euro, vertrekt, evenaart hij het transferrecord van Andy Carrol, die in 2011 voor datzelfde bedrag Newcastle voor Liverpool verliet.