Eredivisie-clubs happen niet toe: Daar heb ik mij best over verbaasd

Eredivisie-clubs happen niet toe: "Daar heb ik mij best over verbaasd"

12-07-2016 18:58
3

Ricardo Kip koos dinsdag voor een transfer naar League One-club Fleetwood Town, de oude club van Jamie Vardy. De 24-jarige middenvelder, transfervrij op te pikken bij Almere City, had ook opties om zijn loopbaan in Nederland te vervolgen.

Kip had echter niet het idee dat hij heel gewild was in Nederland. "Ik heb afgelopen seizoen inclusief de play-offs zeventien goals gemaakt en kreeg het gevoel dat dat in Nederland niet echt werd gewaardeerd. Er was in ieder geval weinig interesse vanuit de Eredivisie. Bijna overal hoorde ik dat ik op een lijstje stond, maar dat men wilde afwachten", zegt Kip tegen FOX Sports. "Daar heb ik mij best over verbaasd. Als je als middenvelder zoveel doelpunten hebt gemaakt en ook nog eens transfervrij bent, dan pak je toch door? Fleetwood Town deed dat wel."

Er was vanuit Nederland interesse van NAC, De Graafschap en sc Cambuur. "Klopt, ik heb recentelijk nog gesproken met Cambuur en daar raakte ik best enthousiast over. Toen ben ik na gaan denken wat nu de beste stap voor mij zou zijn als 24-jarige. Een jaar Jupiler League spelen en dan het risico lopen dat je niet promoveert? Dan zou ik over twee jaar nog steeds op het tweede niveau voetballen. En dan zou misschien de kans om in Engeland aan de slag te gaan helemaal zijn verkeken", aldus Kip tegen FOX Sports.