'Het liefst had ik Vincent behouden, maar ik zag ook wel dat dat niet ging lukken'

'Het liefst had ik Vincent behouden, maar ik zag ook wel dat dat niet ging lukken'

18-07-2016 10:50
11

Wout Weghorst en Fred Friday gaan dit seizoen bij AZ knokken voor een positie in de spits. Na het vertrek van Vincent Janssen naar Tottenham Hotspur moeten zij voor de doelpunten gaan zorgen.

John van den Brom, de trainer van AZ, heeft met Weghorst en Friday twee goede spitsen aangetrokken. "En daarachter hebben we dan ook nog Robert Mühren", vertelt Van den Brom in het Algemeen Dagblad. "Het liefst had ik Vincent natuurlijk behouden. Maar op een gegeven moment zag ik ook wel in dat dat niet ging lukken. Op de nieuwe jongens wil ik geen extra druk leggen. Voor hen is er nu de kans om zich te manifesteren. Ik denk niet dat ze onder de erfenis van Janssen gebukt gaan."

AZ, afgelopen seizoen de nummer vier van Nederland, is in ieder geval secuur te werk gegaan bij de komst van het tweetal. In het oefenduel met Telstar speelde Weghorst niet voor het eerst deze voorbereiding een sterke partij. "Friday is weer meer iemand van de individuele actie. Ze hebben ook overeenkomsten. Ze zijn allebei sterk en groot. En ze zijn altijd goed aanspeelbaar."