'Pikante transfer tussen Premier League-toppers lonkt: Guardiola wil Gunner'

'Pikante transfer tussen Premier League-toppers lonkt: Guardiola wil Gunner'

18-07-2016 16:59
4

Pep Guardiola heeft als manager van Manchester City zijn zinnen gezet op Arsenal-back Hector Bellerin. Dat meldt El Mundo Deportivo. De Spanjaard kan zodoende een pikante transfer binnen de Premier League maken.

Bellerin is naar eigen zeggen gelukkig bij Arsenal. Desondanks ziet hij een overstap naar concurrent City wel zitten. The Citizens hebben wel een bedrag van liefst 51 miljoen euro nodig om de rechtsback over te nemen. Bellerin bewees zich vooral vorig seizoen in de Premier League. Vooral door zijn snelheid is hij van onschatbare waarde voor clubs op het hoogste niveau.

De link tussen Bellerin en Guardiola is overigens niet uit de lucht gegrepen. De twee 'spreken dezelfde voetbaltaal' door hun verleden bij FC Barcelona. Bellerin is een jeugdproduct van de Catalaanse topclub, waar Guardiola zowel speler als manager was. Bellerin voelt zich naar verluidt ook aangetrokken tot Guardiola, die een ongekende staat van dienst heeft. Atlético Madrid, Paris Saint-Germain en Bayern München hebben ook interesse.