Turkse zakenman wordt eigenaar van Nederlandse club 'met schitterende historie'

Turkse zakenman wordt eigenaar van Nederlandse club 'met schitterende historie'

21-07-2016 17:43
19

Het financieel geplaagde Fortuna Sittard komt in handen van de Turkse investeerder Isitan Gün. Hij heeft 85 procent van de aandelen van de Limburgse club gekocht, maakt de Jupiler League-formatie bekend. 

Fortuna kampt al jaren met geldproblemen. Door de overname en de investering van Gün hoopt de club nu weer omhoog te kijken. De Turkse zakenman vertelt op de website van Fortuna dat hij al langere tijd plannen had geld te steken in een voetbalclub. "De keuze om een club in Nederland te kopen is niet toevallig. Dit land zie ik als één van de grondleggers van het moderne voetbal. Fortuna is een geweldige club, met een schitterende historie."

"Grote spelers hebben hier hun eerste stappen in het betaald voetbal gezet. Eén van mijn doelen is om de Fortuna Sittard Academy te versterken, zodat onze opleiding weer een prominente plaats in het Nederlandse voetbal gaat innemen", vervolgt hij.

Gün belooft dat hij de formatie uit Zuid-Limburg ziet als een project voor de lange termijn. "Ik ben hier voor de lange termijn. Hopelijk ben ik snel onderdeel van de Fortuna-familie en samen gaan we bouwen aan iets moois. Aan de cultuur van de club ga ik zeker niets veranderen. Fortuna blijft Fortuna. Of ik veel nieuwe spelers ga aantrekken? Ik heb vertrouwen in de huidige selectie en de technische staf."