Titeldroom Feyenoord 'veel realistischer': 'Ajax en PSV moeten die druk voelen'

Titeldroom Feyenoord 'veel realistischer': 'Ajax en PSV moeten die druk voelen'

21-07-2016 18:43
36

Arnold Bruggink is van mening dat een eventuele landstitel voor Feyenoord aankomend seizoen realistischer is dan tijdens de vorige jaargang, waarin de club uiteindelijk derde werd achter PSV en Ajax. 

"Die droom is realistischer dan afgelopen seizoen", aldus analist Bruggink voor de camera's van FOX Sports. "Feyenoord had toen die hele goede reeks, ze kwamen snel bovenaan te staan. Die druk - en die is er natuurlijk altijd bij Feyenoord - lijkt daar nog véél groter dan bij Ajax of PSV. Omdat die hunkering zo groot is. En dat blijft ook altijd de grootste belemmering."

"Als je nu luistert naar de woorden van Martin van Geel (technisch directeur, red.): dát is de ambitie die je moet hebben. Je moet het gat dichten naar Ajax en PSV, maar de druk moet liggen naar die twee en dus niet bij Feyenoord zelf."

Bruggink denkt dat het vastleggen van Nicolai Jorgensen een goede zaak is voor de Rotterdammers. "Die zal gaan concurreren met Michiel Kramer. Misschien verdrijft hij hem zelfs. Maar Kramer raakt ook geprikkeld. En dat Tonny Vilhena bleef, is natuurlijk een verrassing."