Fiasco voor Oranje onder 19 compleet na Nouri-pingel: 'Hoort bij je carrière'

Fiasco voor Oranje onder 19 compleet na Nouri-pingel: 'Hoort bij je carrière'

22-07-2016 07:26
7

Abdelhak Nouri baalt als een stekker nu Oranje onder 19 zich niet heeft geplaatst voor het WK onder 20 in Zuid-Korea. De middenvelder van Ajax schoot uit een vrije trap de gelijkmaker binnen tegen Duitsland, maar faalde in de penaltyserie door zijn strafschop op de lat te schieten. Sam Lammers baalde mee.

"Zij komen op voorsprong, wij komen op voorsprong, gelijke stand. Dan ga je met strafschoppen onderuit, dat is pijnlijk. Helemaal als je zelf ook nog een penalty mist", aldus Nouri in gesprek met Ons Oranje. "In de verlenging kwamen we ook weer 3-2 achter, maar heel laat maken we de 3-3 (via Lammers, red.). We hebben het goed volgehouden, maar uiteindelijk verloren we na penalty's."

Ondanks de verliespartij ziet Nouri aanknopingspunten, al heeft de jonge middenvelder daar nu weinig aan. "We hebben het veel beter gedaan dan in de vorige wedstrijden. We hebben echt hard voor elkaar gewerkt. Het is alleen jammer dat we onszelf niet hebben beloond. Ook dit hoort bij je carrière, je wint niet altijd."

Doelpuntenmaker Lammers baalt eveneens. "We hadden er alle vertrouwen in dat we de penalty's zouden winnen. We trainden erop. In de wedstrijd moet het gebeuren, maar iedereen had er vertrouwen in dat-ie hem binnen zou schieten. Dat kun je niet bepalen. Ik ben trots op de ploeg, met penalty's kan het alle kanten op vallen. Het is gewoon balen."