In het kort: Diks gelijk tegen Juventus, AZ speelt bij Panathinaikos

In het kort: Diks gelijk tegen Juventus, AZ speelt bij Panathinaikos

22-07-2016 21:41
26

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Diks gelijk tegen Juventus
Kevin Diks krijgt direct een mooie gelegenheid tot ontgroening in de Serie A. De van Vitesse overgekomen speler mag het met Fiorentina namelijk al in de eerste speelronde opnemen tegen Juventus, dat zich de laatste vijf seizoenen tot kampioen van Italië kroonde. Diks werd onlangs door Fiorentina overgenomen.

AZ speelt Europa League-duel bij Panathinaikos

AZ speelt de uitwedstrijd in de Europa League niet in het stadion van tegenstander Giannina. De Grieken moeten uitwijken naar het onderkomen van Panathinaikos. Het stadion van Giannina voldoet niet aan de veiligheidseisen van de UEFA. AZ treft de Zuid-Europeanen donderdag in Alkmaar, een week later is de uitwedstrijd.

Gözübüyük krijgt Champions League-duel
Scheidsrechter Serdar Gözübüyük heeft een wedstrijd in de derde ronde van het Champions League-kwalificatietoernooi toegewezen gekregen. Hij heeft dinsdag de leiding over het duel tussen Shakhtar Donetsk en Young Boys. Daarmee heeft hij zijn 32e internationale wedstrijd te pakken.

Benson keert terug op oude nest
Fred Benson keert terug bij RKC Waalwijk. De 32-jarige aanvaller gaat op amateurbasis aan de slag. Hij trainde al een tijdje mee met de Brabanders. "De afgelopen weken hebben we duidelijk kunnen merken dat Fred, met drive en zijn bak aan ervaring, een grote bijdrage leverde aan het hogere niveau op de training en in de wedstrijden", zegt directeur Remco Oversier op de website van RKC.

NAC Breda bezig met familie Adarabioyo
NAC Breda is met Fisayo Adarabioyo in gesprek over een mogelijke komst van de spits, zo weet BN/De Stem. De aanvaller is een welkome versterking als pinchhitter. Tosin Adarabioyo, broer van Fisayo, is een talentvolle verdediger van Manchester City. NAC Breda zou hem komend seizoen graag willen huren. Opvallend is dat de zaakwaarnemer van Fisayo de broer van beide spelers is.

Eerste test met video-scheidsrechter
In New York heeft de International Football Association Board (IFAB) voor de eerste keer met een video-scheidsrechter getest. De KNVB, één van de voorlopers van het idee, was uitgenodigd. "Het was indrukwekkend om te zien hoe de Amerikanen geloven in vooruitgang", vertelt Gijs de Jong, operationeel directeur betaald voetbal op de website van de KNVB.