'Blind keek raar op, ik was in zijn ogen de jongen bij Ajax die niet écht wilde'

'Blind keek raar op, ik was in zijn ogen de jongen bij Ajax die niet écht wilde'

23-07-2016 08:41
2

Daniël de Ridder heeft het lang niet altijd gemakkelijk gehad. De oud-speler van Ajax, die na zijn vertrek bij SC Cambuur zonder club zit, spreekt zich in Het Parool uit over zijn jeugd bij Ajax.

De Ridder moest het door de scheiding tussen zijn ouders vaak stellen zonder vaderfiguur. "Ik kwam bij Ajax in de D1 en al die jongens - Wesley Sneijder, Johnny Heitinga - hadden een clan om zich heen, met een vader die overal vooraan stond. Mijn vader was er af en toe ook bij, maar ik wist nooit van tevoren hoe of wat", vertelt hij, waarna De Ridder aangeeft dat Nando Rafael het nog slechter had en de wereld bij Ajax bikkelhard is.

"Bij Ajax is geen enkele emotionele begeleiding, al zijn er vanzelfsprekend altijd uitzonderingen. Toen ik wat ouder werd en veel talent bleek te hebben, vonden trainers het meestal vervelend dat ik mijn school wilde afmaken", aldus De Ridder, die daardoor soms activiteiten bij Ajax miste. "Ook Danny Blind, toen trainer van de A1, keek daar raar van op. Ik was in zijn ogen die jongen die niet écht wilde."