Kuyt hoeft niet meer in de spits: 'Toen is er rust in het elftal gekomen'

Kuyt hoeft niet meer in de spits: 'Toen is er rust in het elftal gekomen'

23-07-2016 22:52

Vijf oefenduels, vijf zeges, overwinningen op onder meer Anderlecht en Valencia: Feyenoord kan terugkijken op een meer dan uitstekende voorbereiding. Aanvoerder Dirk Kuyt is dan ook positief. 

De aanvoerder van de Rotterdamse topclub prijst de eensgezindheid binnen de Feyenoord-selectie. "Je kunt merken dat we als ploeg al langer bij elkaar zijn en dat er steeds meer vastigheden in het team komen", vertelde hij zaterdagavond na de 2-1 zege op Valencia voor de camera van FOX Sports. 

"Dan kun je ook van een ploeg als Valencia winnen. Zij hebben een goede ploeg en dat zag je vandaag, al zijn zij wat minder ver in de voorbereiding dan wij." De concurrentie is deze zomer toegenomen binnen de spelersgroep. Michiel Kramer moet na de komst van Nicolai Jorgensen bijvoorbeeld knokken voor z'n plek. "Ik denk dat het goed is dat we de spitspositie meer dan dubbel bezet hebben. Michiel zat nu op de bank, ik kan er als het moet nog spelen, dat is alleen maar goed."

Het heeft overigens niet zijn voorkeur, spelen als diepe spits. "Sinds ik vorig seizoen op 10 ben gaan spelen, is er rust in het elftal gekomen. We hebben daarna niet meer verloren, de beker gewonnen en ook in de voorbereiding is het goed gelopen", besluit Kuyt. Over een week staat het duel om de Johan Cruijff Schaal op het programma. PSV is dan de opponent.