Klaassen vergelijkt Bosz met De Boer: 'Als het niet goed gaat kost 't energie'

Klaassen vergelijkt Bosz met De Boer: 'Als het niet goed gaat kost 't energie'

25-07-2016 16:48
3

Ajax-aanvoerder Davy Klaassen merkt vooralsnog weinig verschil tussen Peter Bosz en diens voorganger Frank de Boer. De Oranje-international ziet juist een aantal overeenkomsten tussen de twee coaches. 

"Het is natuurlijk altijd even wennen, maar heel veel is er niet veranderd. Uiteindelijk willen alle trainers bij Ajax hetzelfde voetbal spelen. Deze trainer heeft weer wat andere kleine regeltjes, maar veel meer is het niet", legt Klaassen uit aan Voetbal International. "We gaan nu nog meer druk zetten en vooruit spelen. Of dat veel energie kost? Als het niet goed gaat wel. In de oefenwedstrijd tegen Olympique Marseille ging het goed. Dat moeten we uitbouwen."

Een duidelijk verschil tussen Bosz en De Boer: de nieuwe Ajax-trainer laat zijn elftal een dag voor de wedstrijd een stuk later op de dag trainen. De Boer gaf juist de voorkeur aan een vroege sessie. "Ik train een dag voor de wedstrijd altijd het liefst op de tijd waarop de wedstrijd een dag later is. Omdat we dinsdag om 20.45 uur spelen, kan dat nu niet", legt Bosz uit. 

"Daarom kies ik voor een training om 16.00 uur. Ik vind dat er veel te veel tijd zit tussen een laatste training en een wedstrijd als je in de ochtend traint." Dinsdagavond is PAOK Saloniki de opponent in Amsterdam.