In het kort: Koeman wint ook tweede oefenduel, Spakenburg-Volendam gestaakt

In het kort: Koeman wint ook tweede oefenduel, Spakenburg-Volendam gestaakt

26-07-2016 23:53
8

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Koeman wint tweede oefenduel
Ronald Koeman heeft ook zijn tweede oefenwedstrijd als manager van Everton gewonnen. The Toffees waren dinsdag met 3-1 te sterk voor MK Dons. Gerard Deulofeu, Ross Barkley en Muhamed Besic troffen doel voor de club uit Liverpool. Maarten Stekelenburg speelde de hele wedstrijd mee. Koeman zag zijn elftal zaterdag al met 3-0 winnen van Barnsley.

Spakenburg-FC Volendam gestaakt
De oefenwedstrijd tussen SV Spakenburg en FC Volendam is dinsdagavond gestaakt wegens een aantal opstootjes op het veld. Na 35 minuten had de scheidsrechter er genoeg van en dirigeerde hij de spelers naar de kleedkamer. Op dat moment leidde de Jupiler League-club met 1-0 op de Westmaat. Spakenburg komt komend seizoen uit in de nieuwe Tweede Divisie.

Knap gelijkspel FC Utrecht
FC Utrecht heeft dinsdagavond in een oefenwedstrijd met 1-1 gelijkgespeeld tegen Espanyol. Sebastien Haller scooorde voor de Domstedelingen de openingstreffer uit een corner van Andreas Ludwig. José Antonio Reyes zorgde vlak na rust voor de gelijkmaker.

Arsenal vijf maanden zonder Mertesacker
Arsenal moet Per Mertesacker misschien wel voor vijf maanden missen vanwege een knieblessure, meldt Sky Sports. De verdediger raakte vorige week tijdens de oefenwedstrijd tegen Lens geblesseerd en vertrok niet met de selectie naar de Verenigde Staten. Arsenal komt naar verwachting binnen 48 uur met de bevestiging van de lange afwezigheid van de Duitser.

AZ mist Olympiër paar weken
AZ kan de komende weken geen beroep doen op Muamer Tankovic. De aanvaller maakt deel uit van de Olympische selectie van Zweden. Tankovic en zijn ploeggenoten nemen het in Rio de Janeiro op tegen Colombia, Nigeria en Japan.Tankovic mist daardoor in ieder geval de Europa League-wedstrijden van AZ tegen PAS Giannina. Ook de Eredivisie-duels met sc Heerenveen en PSV komen te vroeg.

Opsteker voor Feyenoord
Feyenoord heeft een flinke meevaller gekregen in aanloop naar het duel met PSV om de Johan Cruijff Schaal. Brad Jones lijkt tijdig hersteld om zondag in actie te komen in de Arena. De 34-jarige doelman moest zaterdag de oefenwedstrijd tegen Valencia (2-1 winst) aan zich voorbij laten gaan vanwege een spierblessure. De verwachting was al dat Jones op tijd fit zou zijn voor de seizoensopener tegen PSV, maar trainer Giovanni van Bronckhorst hield afgelopen weekend desondanks een slag om de arm. Dinsdag sloot de Australiër echter weer aan op het trainingsveld.

Balotelli traint met Liverpool-jeugd
Mario Balotelli bereidt zich ook voor op het komende seizoen. Dat doet hij bij Liverpool, maar wel bij de beloftenploeg. De aanvaller was het voorbije seizoen op huurbasis actief bij AC Milan, maar kon daar geen indruk maken. Twee jaar geleden tekende hij op Anfield en ook daar lukte het hem niet belangrijk te worden.

Geen Engelse winterstop door tv-contract
Een winterstop in de Premier League gaat er voorlopig nog niet komen, laat de directeur van de Engelse voetbalbond (FA) aan The Guardian weten. Eventueel kan een winterstop pas vanaf het seizoen 2019/2020 ingevoerd worden. "De FA wil het heel graag, maar het is pas een optie zodra het huidige tv-contract is afgelopen. Dat is in 2019", citeert Voetbal International directeur Martin Glenn uit de Engelse krant.

Graafland naar Excelsior
Ronald Graafland wordt keeperstrainer bij Excelsior. Daar is hij de opvolger van Rob van Dijk. In zijn tijd als prof stond Graafland tussen 2004 en 2008 onder contract van Excelsior. In de jaren daarvoor was hij ook al actief op Woudestein, maar toen op huurbasis. Over zijn nieuwe avontuur is hij enthousiast. "Ik heb een goede klik met de technische staf. Andre Hoekstra ken ik natuurlijk al vanaf dag 1 dat ik bij Excelsior kom. Mitchell van der Gaag is een gedreven trainer. Zij kunnen mij meetrekken in hun visie zodat ik mezelf kan ontwikkelen als trainer. Ik wil hier veel leren en ik zie veel uitdaging", zegt hij op de clubsite.