AZ boven Reading: 'Wat dat betreft is Janssen natuurlijk een inspiratiebron'

AZ boven Reading: 'Wat dat betreft is Janssen natuurlijk een inspiratiebron'

26-07-2016 11:49
6

Wout Weghorst heeft hoge verwachtingen van het komende seizoen. AZ haalde de 23-jarige spits deze zomer als opvolger van Vincent Janssen naar Alkmaar. Tegen het Griekse PAS Giannina wil Weghorst de lijn van de voorbereiding doortrekken.

Afgelopen zaterdag won AZ de laatste oefenwedstrijd met 3-0 van Hertha BSC. "Het was onze eerste serieuze test, aangezien we daarvoor vooral tegen clubs van lager niveau hebben gespeeld. Natuurlijk is het dan heerlijk als je overtuigend wint en zelf twee keer scoort. Ik hoop het kunstje donderdag te kunnen herhalen", zegt Weghorst in De Telegraaf.

Weghorst zag de Giannina in de tweede kwalificatieronde van de Europa League aan het werk tegen het Noorse Odd. "Ik heb de heenwedstrijd gezien. Daarin had Giannina 23% balbezit. Het is een ploeg die zich erg verdedigend opstelt, een muur optrekt. Voetbaltechnisch gezien zullen wij ongetwijfeld de bovenliggende partij zijn, maar we moeten het nog wel zien af te maken."

De spits verkoos AZ deze zomer boven een lucratief avontuur bij Reading. "Ik heb bewust niet voor het geld gekozen in deze fase. Ik denk dat ik me hier bij AZ goed kan ontwikkelen, om uiteindelijk misschien wél de volgende stap te kunnen maken. Naar de Premier League, bijvoorbeeld. Wat dat betreft is Vincent Janssen natuurlijk wel een inspiratiebron voor me."