Spelersrapport Ajax: Debutant eist hoofdrol op, ervaren verdediger valt tegen

Spelersrapport Ajax: Debutant eist hoofdrol op, ervaren verdediger valt tegen

26-07-2016 22:36
22

Een fris spelend Ajax heeft zichzelf dinsdagavond tekort gedaan tegen PAOK Saloniki. De eerste wedstrijd in Amsterdam in de derde voorronde van de Champions League eindigde in 1-1. AjaxPrimeur maakt rapport op!

Jasper Cillessen – 5,5: Wat deed Cillessen bij de openingstreffer? Een cruciale fout die een sterk spelend Ajax terugwierp. Herpakte zich na rust door een tweede tegentreffer te voorkomen.

Kenny Tete – 7,5: Tete was weer ouderwets op dreef. Fel en agressief in de duels en ook in aanvallende zin gaat het hem steeds beter af.

Joël Veltman - 6,5: De vice-aanvoerder wisselt uitstekende ingrepen af met minder goede acties. Van Veltman mag je meer stabiliteit verwachten.

Nick Viergever – 5: Viergever was het afgelopen seizoen de ideale twaalfde man. Die rol lijkt ook deze jaargang in het verschiet te liggen. Hij oogde onzeker.

Mitchell Dijks – 6: Speelde een onopvallende wedstrijd. De rushes van Dijks hebben we tegen PAOK nauwelijks gezien. Bij de tegengoal lag de linkerflank open.

Jaïro Riedewald – 8: De beslissing om Riedewald op het middenveld te posteren, pakt tot dusver uitstekend uit. Dankzij de linkspoot had Ajax de bal vaak snel weer terug.

Davy Klaassen - 7: Een echte aanvoerder. Klaassen blijft gaan en zet constant druk, zoals Peter Bosz het graag ziet. Hij wist het spel bij vlagen goed te versnellen.

Donny van de Beek – 7: Lijkt het prima te kunnen vinden met Klaassen op het middenveld. Van de Beek lijkt al jaren mee te draaien bij Ajax.

Anwar El Ghazi – 6: El Ghazi had af en toe leuke acties, maar maakte te vaak de verkeerde keuze. De rechtsbuiten moet nog progressie boeken.

Kasper Dolberg – 8: Wat een debuut voor Dolberg. De Deen hield de kansen van Ajax hoogstpersoonlijk in leven met een knappe goal.

Mateo Cassierra – 6: Waar Dolberg een hoofdrol voor zich opeiste, kon Cassierra zich minder laten gelden. Desondanks een aardig debuut.

Invallers:

Amin Younes – 6,5: De dribbelaar zorgde meteen na zijn invalbeurt voor dreiging. Ook Younes kon Ajax echter niet aan een tweede treffer helpen.

Lasse Schöne - x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Vaclav Cerny - x: Speelde te kort voor een beoordeling.